Kompleksowe szkolenie z przepisów RODO na stanowisku pracy (szkolenie dla m.in. zarządców nieruchomości)

Data szkolenia

12 września 2018

Miejsce szkolenia

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
ul. Krakowska 51
Opole, 45-018 Polska

Cena szkolenia

Cena szkolenia do 5.09. wynosi 297,50 zł

Po 5.09. cena szkolenia wynosi 350,00 zł

Dla drugiej osoby z tej samej Instytucji rabat 10% od ceny netto. W przypadku szkoleń finansowanych ze środków publicznych do ceny szkolenia nie doliczamy VAT. Koszt obejmuje: materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe i lunch. Płatność przelewem, na podstawie faktury wystawionej w dniu szkolenia. Rezygnacja musi nastąpić w formie pisemnej faksem na numer: 77 453 68 25 w. 27 lub e-mailem na biuro@opole.frdl.pl najpóźniej na 2 dni robocze przed terminem szkolenia. Rezygnacja w terminie późniejszym wiąże się z koniecznością pokrycia kosztów organizacyjnych w wysokości 100%. Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn niezależnych od OCDL FRDL.

Formularz

O szkoleniu

Adresaci:
Na szkolenie zapraszamy pracowników urzędów, osoby i podmioty, które gospodarują publicznym zasobem mieszkaniowym, instytucji i zakładów z urzędami związanymi; spółek administrujących lub zarządzających nieruchomościami; spółdzielni mieszkaniowych prowadzących statutowo gospodarkę lokalami; samodzielnych zarządców nieruchomości.

Cel szkolenia:
Nabycie umiejętności analizowania treści umów; najmu lokalu mieszkalnego i użytkowych, umów o zarzadzanie nieruchomościami oraz schematów organizacyjnych, pod kątem, ochrony danych osobowych. Nabycie umiejętności szkolenia pracowników, na ich stanowiskach pracy, w zakresach przypadkowej lub złośliwej utraty danych osobowych klientów wraz ze skutecznym przypisaniem pracownikowi odpowiedzialności za uchybienia.
Korzyści ze szkolenia:
Umiejętność sprawdzania jakości wdrożonych procedur RODO, we własnej instytucji.
Umiejętność sprawdzania stosowania przepisów RODO przez poszczególnych pracowników na ich stanowiskach pracy.

Program:
1)Podstawy prawne pozyskiwania i przetwarzania danych osobowych.
2)Obowiązki i definicje wynikające z ,,Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.”
3)Ustawy o ochronie danych osobowych – przepisy istotne dla zarządców.
4)Zawieranie i stosowanie umów najmu źródłem pozyskiwania danych osobowych.
5)Zarządzanie nieruchomościami – minimalny zakres znajomości Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.
6)Obowiązki administratora danych osobowych.
7)Kompleksowe szkolenia pracowników na stanowiskach pracy z egzaminem znajomości przepisów RODO. (Postępowanie podobne do BHP).
8)Zasady przetwarzania danych osobowych posiadaczy lokali (najemców).
9)Postępowania karne i odpowiedzialności cywilna za naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych.
10)Ochrona przed przypadkową lub złośliwą utratą danych osobowych klientów. (Utrata danych osobowych – postępowanie).
11)Dokumentowanie posiadanych i przetwarzanych danych osobowych.
12)Analiza zapisów umowy najmu i umowy o zarządzanie, pod kątem, właściwej ochrony przed ,,wyciekiem” danych osobowych.
13)Umowy usługowe z zawartością danych osobowych.
14)Zasady usuwania danych osobowych.

Prowadzący:
Praktyk w zarządzaniu nieruchomościami. Długoletni pracownik samorządowy zatrudniany na stanowiskach kierowniczych, związanych z utrzymaniem i eksploatacją zasobu mieszkaniowego Miasta Katowice. Doświadczony wykładowca w ośrodkach Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej.

Zgłoszenia można dokonywać poprzez stronę internetową (www.opole.frdl.pl), faksem bądź listownie dostarczając do nas wypełnioną KARTĘ ZGŁOSZENIA najpóźniej do dnia 7 września 2018 r.
Szkolenia realizujemy również w formie zamkniętej na terenie Instytucji lub we wskazanej lokalizacji.
Zapytania prosimy kierować na adres e-mail: biuro@opole.frdl.pl

« All Szkolenia

  • To event minęło.

Kompleksowe szkolenie z przepisów RODO na stanowisku pracy (szkolenie dla m.in. zarządców nieruchomości)

Wrzesień 12 @ 09:00 - 14:00

Adresaci:
Na szkolenie zapraszamy pracowników urzędów, osoby i podmioty, które gospodarują publicznym zasobem mieszkaniowym, instytucji i zakładów z urzędami związanymi; spółek administrujących lub zarządzających nieruchomościami; spółdzielni mieszkaniowych prowadzących statutowo gospodarkę lokalami; samodzielnych zarządców nieruchomości.

Cel szkolenia:
Nabycie umiejętności analizowania treści umów; najmu lokalu mieszkalnego i użytkowych, umów o zarzadzanie nieruchomościami oraz schematów organizacyjnych, pod kątem, ochrony danych osobowych. Nabycie umiejętności szkolenia pracowników, na ich stanowiskach pracy, w zakresach przypadkowej lub złośliwej utraty danych osobowych klientów wraz ze skutecznym przypisaniem pracownikowi odpowiedzialności za uchybienia.
Korzyści ze szkolenia:
Umiejętność sprawdzania jakości wdrożonych procedur RODO, we własnej instytucji.
Umiejętność sprawdzania stosowania przepisów RODO przez poszczególnych pracowników na ich stanowiskach pracy.

Program:
1)Podstawy prawne pozyskiwania i przetwarzania danych osobowych.
2)Obowiązki i definicje wynikające z ,,Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.”
3)Ustawy o ochronie danych osobowych – przepisy istotne dla zarządców.
4)Zawieranie i stosowanie umów najmu źródłem pozyskiwania danych osobowych.
5)Zarządzanie nieruchomościami – minimalny zakres znajomości Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.
6)Obowiązki administratora danych osobowych.
7)Kompleksowe szkolenia pracowników na stanowiskach pracy z egzaminem znajomości przepisów RODO. (Postępowanie podobne do BHP).
8)Zasady przetwarzania danych osobowych posiadaczy lokali (najemców).
9)Postępowania karne i odpowiedzialności cywilna za naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych.
10)Ochrona przed przypadkową lub złośliwą utratą danych osobowych klientów. (Utrata danych osobowych – postępowanie).
11)Dokumentowanie posiadanych i przetwarzanych danych osobowych.
12)Analiza zapisów umowy najmu i umowy o zarządzanie, pod kątem, właściwej ochrony przed ,,wyciekiem” danych osobowych.
13)Umowy usługowe z zawartością danych osobowych.
14)Zasady usuwania danych osobowych.

Prowadzący:
Praktyk w zarządzaniu nieruchomościami. Długoletni pracownik samorządowy zatrudniany na stanowiskach kierowniczych, związanych z utrzymaniem i eksploatacją zasobu mieszkaniowego Miasta Katowice. Doświadczony wykładowca w ośrodkach Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej.

Zgłoszenia można dokonywać poprzez stronę internetową (www.opole.frdl.pl), faksem bądź listownie dostarczając do nas wypełnioną KARTĘ ZGŁOSZENIA najpóźniej do dnia 7 września 2018 r.
Szkolenia realizujemy również w formie zamkniętej na terenie Instytucji lub we wskazanej lokalizacji.
Zapytania prosimy kierować na adres e-mail: biuro@opole.frdl.pl

Szczegóły

Data:
Wrzesień 12
Czas:
09:00 - 14:00
Wydarzenie Categories:
, ,

Organizator

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
Telefon:
(077) 454-48-29
Email:
szkolenia@opole.frdl.pl
Strona internetowa:
http://www.opole.frdl.pl

Miejsce

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
ul. Krakowska 51
Opole, 45-018 Polska
+ Google Map
Telefon:
77/ 453 68 25