Zmiany w przepisach prawnych dotyczących żywienia dzieci i młodzieży

Data szkolenia

19-09-2018

Godzina

09:00 - 14:00

Miejsce szkolenia

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
ul. Krakowska 51
Opole, 45-018 Polska

Cena szkolenia

Cena szkolenia do 12.09. wynosi 297,50 zł

Po 12.09. cena szkolenia wynosi 350,00 zł

Dla drugiej osoby z tej samej Instytucji rabat 10% od ceny netto. W przypadku szkoleń finansowanych ze środków publicznych do ceny szkolenia nie doliczamy VAT. Koszt obejmuje: materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe i lunch. Płatność przelewem, na podstawie faktury wystawionej w dniu szkolenia. Rezygnacja musi nastąpić w formie pisemnej faksem na numer: 77 453 68 25 w. 27 lub e-mailem na biuro@opole.frdl.pl najpóźniej na 2 dni robocze przed terminem szkolenia. Rezygnacja w terminie późniejszym wiąże się z koniecznością pokrycia kosztów organizacyjnych w wysokości 100%. Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia z przyczyn niezależnych od OCDL FRDL.

Formularz

O szkoleniu

Adresaci:
Pracownicy odpowiedzialni za żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych i innych.

Korzyści ze szkolenia:

1.Poznanie podstawowych zasad prawnych dotyczących znakowania żywności.
2.Zasady racjonalnego żywienia fao/who.
3.Przybliżenie zagadnień związanych z ekonomicznymi aspektami żywienia zbiorowego.
4.Nabycie przez pracowników dodatkowych umiejętności zastosowania przepisów w praktyce.

Program:
1.Obowiązki wynikające ze znakowania żywności w żywieniu zbiorowym
2.Zmiany dotyczące norm wyżywienia zgodnego z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej (iżiż 2017r)
3.Obowiązujące przepisy prawne dotyczące żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w żłobkach, klubach malucha, przedszkolach i szkołach
4.Zmiany przepisów prawnych dotyczących sposobu wyliczenia wartości odżywczej żywności
Prowadzący – trener i dietetyk, specjalista w zakresie dietetycznego leczenia chorób metabolicznych, indywidualnej edukacji żywieniowej, dietetyki, a w szczególności roli właściwego odżywiania w profilaktyce chorób cywilizacyjnych typu: otyłość, cukrzyca, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie, choroby autoimmunologiczne, alergia i nietolerancja pokarmowa. Autorka artykułów w tygodniku „Kulisy” dotyczących zdrowia i zdrowego stylu życia. Prowadzi szkolenia m.in. na tematy chorób dietozależnych. Pracowała jako konsultant dietetyczny w laboratorium ALAB w Opolu.

Zgłoszenia można dokonywać poprzez stronę internetową (www.opole.frdl.pl), faksem bądź listownie dostarczając do nas wypełnioną KARTĘ ZGŁOSZENIA najpóźniej do dnia 14 września 2018 r.

Szkolenia realizujemy również w formie zamkniętej na terenie Instytucji lub we wskazanej lokalizacji.
Zapytania prosimy kierować na adres e-mail: biuro@opole.frdl.pl

« All Szkolenia

  • To event minęło.

Zmiany w przepisach prawnych dotyczących żywienia dzieci i młodzieży

Wrzesień 19 @ 09:00 - 14:00

Adresaci:
Pracownicy odpowiedzialni za żywienie dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych i innych.

Korzyści ze szkolenia:

1.Poznanie podstawowych zasad prawnych dotyczących znakowania żywności.
2.Zasady racjonalnego żywienia fao/who.
3.Przybliżenie zagadnień związanych z ekonomicznymi aspektami żywienia zbiorowego.
4.Nabycie przez pracowników dodatkowych umiejętności zastosowania przepisów w praktyce.

Program:
1.Obowiązki wynikające ze znakowania żywności w żywieniu zbiorowym
2.Zmiany dotyczące norm wyżywienia zgodnego z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej (iżiż 2017r)
3.Obowiązujące przepisy prawne dotyczące żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w żłobkach, klubach malucha, przedszkolach i szkołach
4.Zmiany przepisów prawnych dotyczących sposobu wyliczenia wartości odżywczej żywności
Prowadzący – trener i dietetyk, specjalista w zakresie dietetycznego leczenia chorób metabolicznych, indywidualnej edukacji żywieniowej, dietetyki, a w szczególności roli właściwego odżywiania w profilaktyce chorób cywilizacyjnych typu: otyłość, cukrzyca, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie, choroby autoimmunologiczne, alergia i nietolerancja pokarmowa. Autorka artykułów w tygodniku „Kulisy” dotyczących zdrowia i zdrowego stylu życia. Prowadzi szkolenia m.in. na tematy chorób dietozależnych. Pracowała jako konsultant dietetyczny w laboratorium ALAB w Opolu.

Zgłoszenia można dokonywać poprzez stronę internetową (www.opole.frdl.pl), faksem bądź listownie dostarczając do nas wypełnioną KARTĘ ZGŁOSZENIA najpóźniej do dnia 14 września 2018 r.

Szkolenia realizujemy również w formie zamkniętej na terenie Instytucji lub we wskazanej lokalizacji.
Zapytania prosimy kierować na adres e-mail: biuro@opole.frdl.pl

Szczegóły

Data:
Wrzesień 19
Czas:
09:00 - 14:00
Wydarzenie Category:

Organizator

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
Telefon:
(077) 454-48-29
Email:
szkolenia@opole.frdl.pl
Strona internetowa:
http://www.opole.frdl.pl

Miejsce

Opolskie Centrum Demokracji Lokalnej FRDL
ul. Krakowska 51
Opole, 45-018 Polska
+ Google Map
Telefon:
77/ 453 68 25